Kinesitherapeuten

Lise Van daele

Bekkenbodemkinesitherapie

Ik behaalde mijn master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen in 2018 aan de universiteit Antwerpen en een master in de seksuologie aan de KU Leuven in 2020. Binnen de kinesitherapie is er niets wat mij zo hard intrigeert als de boeiende wereld van bekkenbodem-gerelateerde klachten. Als bekkenbodemkinesitherapeute aan de slag gaan was dan ook een logisch stap. Na het volgen van de interuniversitaire cursus behaalde ik een bijzondere bekwaamheid in de pelvische reëducatie en de perinatale kinesitherapie. Hierbij vind ik een professionele en persoonlijke benadering met duidelijke informatie erg belangrijk. Geen enkel onderwerp is taboe en ik zoek graag samen met jou naar de beste aanpak.  

Sam Cannaerts

Manueel therapeut

Ik ben Sam Cannaerts. Ik ben afgestuurd met een master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de universiteit Gent. Hierna ben ik meteen aan de slag gegaan als zelfstandig kinesitherapeut en heb ik ervaringen opgedaan in verschillende groepspraktijken. Ik volgde verschillende bijscholingen over manuele therapie, dry needling en begeleiding van sporters. Verder ben ik ook in de eindfase van mijn verdere opleiding osteopathie aan de Flanders International College of Osteopathy. Ik benader klachten en de behandeling van het menselijk lichaam op een holistische en totale manier om zo tot herstel te komen.

sam@kinecoach-duffel.be

Lise Stuyck

Manueel therapeut

Ik studeerde in 2019 af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de universiteit van Antwerpen. Om mij verder nog meer te verdiepen in de musculoskeletale revalidatie, heb ik het postgraduaat ‘manuele therapie’ gevolgd aan de universiteit van Gent.
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door het menselijk lichaam en het functioneren ervan in het bijzonder. Bovendien ben ik ook een enthousiast sportliefhebster en speel ik zelf al enkele jaren voetbal. Tijdens mijn behandelingen probeer ik op een gedreven manier een doelgerichte aanpak te hanteren, zodat elke patiënt weer klachtenvrij kan bewegen.

lise@kinecoach-duffel.be

Lynn Moons

Manueel therapeut

In 2014 studeerde ik af als master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met afstudeerrichting manuele therapie. Hierna volgde ik het postgraduaat ‘manuele therapie’ aan de universiteit van Gent om me extra te specialiseren in rug- en nekklachten. Mijn doel bij elk nieuw patiëntencontact is uitzoeken wat de juiste oorzaak is van de klachten. Hierna is zo gericht mogelijk behandelen alsook een lange termijn effect bieden via o.a. zelfmanagement een must. Ik heb grote interesse in orthopedische revalidaties, nek- en rugklachten en sportgerelateerde letsels. Hierbij vind ik het van groot belang om de wetenschappelijke evidentie te hanteren alsook zelf up-to-date te blijven via diverse bijscholingen. Bijkomend ben ik ook nog gespecialiseerd in kaakproblemen.

lynn@kinecoach-duffel.be

Koen Volkaerts

Manueel therapeut & Sportkinesitherapeut

Ik ben master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie Manuele Therapie en sport- kinesitherapie. In mijn praktijkuitvoering ben ik voor ieder individu specifiek op zoek naar een geschikte combi- natie van een manuele aanpak of gerichte oefentherapie. Dit kunnen aftoetsen met mijn deskundige collega’s is voor mij zeer verrijkend en weerspiegelt onze inspirerende praktijkvisie. Naast lid van de medische commissie van de Vlaamse Triatlon/Duatlon Federatie (VTDL), ben ik ook actief als triatlontrainer en beoefen ik eveneens triatlon op een competitief niveau.

koen@kinecoach-duffel.be

Ine Slegers

Manueel therapeut

Ik studeerde af als kinesitherapeute in 1999, volgde een opleiding manuele therapie in 2000 en bekkenbodemreëducatie in 2001.

Vanuit mijn opleidingen ligt mijn expertise in het behandelen van klachten van de wervelkolom en bekkenbodemgerelateerde klachten.

In mijn 20 jaar ervaring heb ik het geluk gehad iedere dag opnieuw fantastische mensen te mogen ontmoeten die hun moedige verhalen met mij wilden delen en mij toelieten in hun belichaamde wereld. Dit deed me op zoek gaan naar een globalere aanpak rond chronische pijnklachten en de effecten van stress en trauma op het lichaam.

Ik vond mijn houvast hiervoor in de opleiding Experiential Body Work waarbij vanuit een transdisciplinair kader gekeken wordt naar de effecten van stress en trauma op het menselijk lichaam.

Via zachte en diepe weefseltechnieken, ademwerk en uiteenlopende vormen van beweging worden spanningen en blokkades weggewerkt en het lichaamsbewustzijn terug hersteld.

Samen-werken met mensen in een veilige omgeving is belangrijk voor mij om iedere persoon als uniek individu te kunnen benaderen.

ine@kinecoach-duffel.be