Het eerste consult begint met het opmaken van een dossier met je persoonlijke gegevens. Breng hiervoor best je paspoort, voorschrift en een klevertje van de mutualiteit mee. Tijdens deze eerste afspraak maken we je persoonlijk dossier op, trachten je hulpvraag duidelijk te kaderen en voeren we een uitgebreid kinesitherapeutisch onderzoek uit om een doelgericht behandelplan te kunnen opstellen. Voor deze uitgebreide eerste consultatie plannen we een uur. Gelieve hiermee rekening te houden. De volgende behandelingssessies duren doorgaans 30min.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich vooral richt op het bewegingsapparaat. Heel specifiek zou je kunnen stellen dat we bewegingsbeperkingen thv gewrichtjes in de wervelkolom of de ledematen gaan optimaliseren door middel van mobilisaties of manipulaties. Het doel van een dergelijke behandeling is niet enkel de pijn weg te nemen, maar ook de oorzaak te achterhalen om zo een langdurig resultaat te bekomen.
Aan de hand van een klinisch onderzoek lokaliseren we de problemen om dan te bepalen welke behandeling het beste resultaat zal opleveren. Dit zorgt ervoor dat iedereen een zeer persoonlijke behandeling en begeleiding krijgt, gericht op zijn/haar noden en hulpvraag.

Sportkinesitherapie

In de volksmond is sportkineĢ ook wel gekend onder de vorm van oefentherapie om sportklachten weg te werken. Met doelgerichte oefeningen werken we in op de fasen van weefselherstel. Specifieke oefeningen kunnen focussen op pezen, bindweefsel of het verbeteren van niet optimale bewegingspatronen.

ine-rug-2