Onze werkwijze

Het eerste consult begint met het opmaken van een dossier met je persoonlijke gegevens. Breng hiervoor best je paspoort, voorschrift en een klevertje van de mutualiteit mee. Tijdens deze eerste afspraak maken we je persoonlijk dossier op, trachten je hulpvraag duidelijk te kaderen en voeren we een uitgebreid kinesitherapeutisch onderzoek uit om een doelgericht behandelplan te kunnen opstellen. Voor deze uitgebreide eerste consultatie plannen we een uur. Gelieve hiermee rekening te houden. De volgende behandelingssessies duren doorgaans 30min.

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie die zich vooral richt op het bewegingsapparaat. Heel specifiek zou je kunnen stellen dat we bewegingsbeperkingen thv gewrichtjes in de wervelkolom of de ledematen gaan optimaliseren door middel van mobilisaties of manipulaties. Het doel van een dergelijke behandeling is niet enkel de pijn weg te nemen, maar ook de oorzaak te achterhalen om zo een langdurig resultaat te bekomen.
Aan de hand van een klinisch onderzoek lokaliseren we de problemen om dan te bepalen welke behandeling het beste resultaat zal opleveren. Dit zorgt ervoor dat iedereen een zeer persoonlijke behandeling en begeleiding krijgt, gericht op zijn/haar noden en hulpvraag.

Sportkinesitherapie

In de volksmond is sportkiné ook wel gekend onder de vorm van oefentherapie om sportklachten weg te werken. Met doelgerichte oefeningen werken we in op de fasen van weefselherstel. Specifieke oefeningen kunnen focussen op pezen, bindweefsel of het verbeteren van niet optimale bewegingspatronen.

Osteophatie

“Anyone can find disease, finding health should be the object” – Andrew Taylor Still

Een osteopaat gebruikt manuele technieken en werkt vanuit een holistische gezondheidsfilosofie. Bewegingsverlies in een menselijk lichaam zorgt vaak voor allerlei soorten problemen. Osteopathie gaat gebruik maken van het zelf genezend vermogen van het lichaam. De therapeut gebruikt fysieke handelingen om te werken op  de bloedcirculatie, de werking van het lymfatisch systeem en de doorstroming van zenuwimpulsen die het hele lichaam verbinden. Zo gaat hij het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleren om terug tot een klachtenvrij bewegingspatroon te komen. Zo is osteopathie een heel mooie complementaire gezondheidszorg.

Een korte voorbeeldlijst met problemen waarvoor je bij een osteopaat terecht kan:

  • structurele klachten: zoals rug- en nekklachten, uitstralingspijnen, gewrichtsklachten, spierklachten
  • circulaire klachten: hoofdpijnen, vermoeidheid, stress gerelateerde klachten
  • inwendige problemen: spijsverteringsproblemen, maag-en darmklachten, ademhalingsproblemen, blaasproblematieken

Bekkenbodemtherapie

Een bekkenbodemkinesitherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van bekkenbodem-gerelateerde klachten, zowel bij mannen als vrouwen. Dit kunnen zowel urinaire, fecale als seksuele klachten zijn, zoals bijvoorbeeld urineverlies, moeilijk kunnen plassen, frequent naar het toilet moeten gaan, constipatie, premature ejaculatie, pijnklachten,… Bij de behandelingen wordt advies en eenvoudige oefeningen voor thuis gegeven, hiernaast kunnen ook biofeedback, spierstimulatie, ballontherapie of andere technieken aan bod komen.